Winkelruimte Kerkrade te huur

Akerstraat Carboonplein

Winkelcentrum

 

 

 

 

  Akerstraat/Carboonplein

 

 

Winkelcentrum Akerstraat Carboonplein in Kerkrade West.

In 2005 heeft de gemeente Kerkrade met de ‘Herontwikkeling kern Spekholzerheide BV’ een projectontwikkelingovereenkomst gesloten voor de realisatie van het winkelcentrum Akerstraat Carboonplein. Deze BV (bestaande uit Woonmaatschappij Hestia Groep, 3W Vastgoed en Bouwontwikkeling Jongen) heeft samen met de gemeente Kerkrade gewerkt aan de concretisering van het plan voor een nieuw winkelplein. Met dit project is een investering van € 19 miljoen gemoeid, waarvan de gemeente Kerkrade € 1,5 miljoen voor haar rekening heeft genomen.

Ontwerp

Architectenbureau Bruls en Co uit Maastricht tekent voor het eigentijdse en moderne ontwerp. Het nieuwe plan omvat een hoogwaardig winkel,- woon- en verblijfsgebied met daarin 77 koopappartementen en de bouw van circa 5000 mē bruto vloeroppervlakte ten behoeve van detailhandel, dienstverlening en horeca. Naast de drie supermarken Albert Heijn, Aldi en Jumbo komt er ruimte voor kleinschalige detailhandel. Om dit plan te kunnen realiseren, werden circa 2100 mē bruto vloeroppervlakte winkels en ongeveer 18 woningen gesloopt. 

Het plan voor de nieuwe openbare ruimte is ontworpen door Janssen de Jong Infra in samenwerking met de gemeente Kerkrade.

Het Carboonplein voorziet ruimschoots in parkeergelegenheid. Er is een geheel nieuw parkeerplein aan de voorzijde van de winkels. De openbare ruimte, de goede winkelvoorzieningen en de riante parkeergelegenheid zal het wonen en winkelen aan het Carboonplein in de toekomst blijvend aantrekkelijk maken. Kerkrade-West heeft hiermee dan ook een impuls om haar rol als wijkcentrum waar te maken.

Het winkelcentrum en de woningen aan het Carboonplein zijn eind 2010 opgeleverd.

Bron: Gemeente Kerkrade